Bize ile Bağlan

Haber

Plastik atıkları kullanarak müzik üreten plak çalar üretildi.

Yayınlanan

üzerinde

plastik plak çalar

Plastik atıkları kullanarak müzik üreten bir plak çalar yaratıldı. Dünya yılda 300 milyon ton plastik atık üretiyor. Üretilen plastik atıklarla ilgili sorun, bunların ayrışmasının binlerce yıl sürmesi ve bazılarının hiç ayrışmayabilmesidir.

Küresel ısınma sorununu ele alırken aynı zamanda plastiklerin yenilikçi ve sürdürülebilir bir şekilde nasıl geri dönüştürülebileceği konusunu ele almayı amaçlıyorlardı. Pikap fikri, kurucusu plastik atıktan yararlanmanın bir yolunu ararken ortaya çıktı. Kayıtlar geri dönüştürülmüş plastikten yapılmıştır ve farklı renklerde mevcuttur. Aynı zamanda müzikten keyif almalarına yardımcı olmak için yaratılmış yeni bir buluş. Bu plak çalar, bir Güney Koreli Karı koca ikilisi tarafından icat edildi. Ujoo + LimHeeYoung, cihazlarına “Song of Plastic” adını veriyor. Atılan plastik atıkları kaydeden ve oynatan mekanik bir cihazdır.

Plak çalar cihaz, plastik parçaları keserek ve ardından bunları plak gibi çalarak çalışır. Ses, iğne plakta geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış oluklar boyunca hareket ettiğinde oluşturulur. İğne daha sonra bu plastik parçaları titreştirerek hoparlörler aracılığıyla güçlendirilen ses dalgaları oluşturur. Cihazın, sistemi sokaklardan toplanan plastik atıkları eriterek geliştirildi.

Plastik atıkları kullanarak müzik üreten plak çalar. Bu yenilik, sayesinde dünya okyanuslarını plastik kirliliğinden kurtarmayı amaçlayan kampanyasının bir parçası olarak düşünüldü.

Plak çalar, plastik atıkları müziğe dönüştüren bir cihazdı. Kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

Antroposen üzerine bir belgesel, devrim niteliğindeki cihazın oluşturulmasında ilham verdi. Bu kavram, Dünya’nın gezegen sistemi üzerindeki insan hakimiyeti ile karakterize edilen yeni bir jeolojik çağa geçtiğini göstermektedir. Pikap, çocukların seslerini, şarkıları ve günlük gürültüleri çeşitli atılmış plastik parçalarına kaydetmek ve oynatmak için Thomas Edison’un “kalay folyo fonograf” yaklaşımını uygular. Güney Koreli çift, bloglarında şunları söyledi:

“GELECEĞİN AKILLI YAŞAMININ KEŞFEDİĞİ PLASTİK FOSİLLERDEN ONLAR BİNLERCE YIL GEÇTİKTEN SONRA, TUTMUŞ BİR VARLIĞIN SESİ GELİYOR. PLASTİKTEN ŞARKI İNSANLIĞIN MİRASINA BÜYÜK, HARIŞTIRICI BİR BAKIŞ OLSA DA İNSANLIĞI ÖZEL KILAN NEYİN HATIRLATMASIDIR.”

Linke tıklayarak plastik atıktan üretilen plakçaların detaylı kullanım ve tanıtım videosuna ulaşabilirsiniz  mutlaka izlenmeli. Bu makinenin çıkarabileceği sesler oldukça çılgınca..

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir